Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piecas dienas pēc Ukrainas operācijas sākuma agresorvalsts teritorijā devis rīkojumu "patriekt ienaidnieku", raksta britu raidsabiedrība BBC.

Sanāksmē ar amatpersonām pirmdien, kuru pārraidīja arī valsts televīzijā, Kremļa saimnieks izteicās, ka "Aizsardzības ministrijas galvenais uzdevums ir patriekt ienaidnieku no mūsu teritorijas".

Putins izteicās, ka Ukrainas motivācija šādai ofensīvai bijusi savu pozīciju uzlabošana potenciālās sarunās nākotnē. "Ienaidnieks neapšaubāmi saņems cienīgu atbildi, un nav šaubu, ka mēs sasniegsim visus savus mērķus," apgalvoja Putins.

Sanāksmes laikā Kurskas gubernatora pienākumu izpildītājs Aleksejs Smirnovs paziņoja, ka Ukraina kontrolē 28 ciematus reģionā, norādot, ka "Situācija joprojām ir sarežģīta."

Smirnovs arī atklāja, ka Ukrainas spēki atrodas 12 kilometru dziļumā reģionā, un frontes līnija tur ir 40 kilometrus plata. Šajā brīdī Putins amatpersonu pārtrauca, sakot, ka "Aizsardzības ministrija ziņos par [frontes] dziļumu un platumu", un lūdza Smirnovu pastāstīt "par sociālo un ekonomisko situāciju un to, kā cilvēkiem tiek sniegta palīdzība".

Ziņots, ka evakuācija norisinājusies ne tikai no Kurskas, bet arī no blakus esošā Belgorodas apgabala, Ukrainas ofensīvai turpinoties jau sesto dienu. Lai arī Krievijas bruņotie spēki uz karadarbībā nonākušajiem apgabaliem nosūtījuši papildspēkus, arī tie ir cietuši vērā ņemamus zaudējumus, liels skaits karavīru nonācis gūstā un ukraiņu virzību uz priekšu Krievijai nav izdevies apturēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!