Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievija pastiprina uzbrukumus Ukrainas austrumos, otrdien paziņoja militārās varasiestādes, lai gan krievi šobrīd mēģina atvairīt Kijivas spēku uzbrukumus paši savā teritorijā, raksta "Associated Press" (AP).

Ukrainas ģenerālštābs otrdien paziņoja, ka iepriekšējās diennakts laikā Krievijas karaspēks ir veicis 52 uzbrukumus Pokrovskas apgabalā, kas ir pilsēta Ukrainas Doneckas apgabalā un atrodas tuvu frontes līnijai. Tas ir aptuveni divreiz vairāk nekā ikdienas uzbrukumu skaits pirms nedēļas.

Saskaņā ar Kara izpētes institūta (ISW) datiem Krievijas spēki tagad ir devušies uz ziemeļiem no Časivjaras, kas tiek uzskatīta par svarīgu pilsētu, un varētu būt vārti uz ātrāku virzību reģionā. Cīņas turpinās ap pašu pilsētu, kā arī uz ziemeļaustrumiem un dienvidaustrumiem, ziņo "Sky News".

Ziņas par okupantu mēģinājumiem doties uz priekšu Ukrainā izskan, neraugoties uz Kijivas uzsākto operāciju Krievijas teritorijā. Ukrainas sauszemes ofensīva agresorvalsts Kurskas apgabalā sākās pirms nedēļas. Šajā laikā ukraiņi pakāpeniski ir ieguvuši kontroli pār vairākiem ciematiem un virzījušies uz priekšu, likvidējot Krievijas bruņoto spēku vienības un lielu skaitu krievu karavīru saņemot gūstā.

Krievija veikusi plašu evakuāciju no Kurskas apgabala un arī no atsevišķiem rajoniem blakus esošajā Belgorodas apgabalā. Krievijas prezidents, agresors Vladimirs Putins pirmdien pavēlēja saviem bruņotajiem spēkiem "patriekt ienaidnieku" no valsts teritorijas un solīja, ka Maskava sasniegs savus mērķus. Līdz šim gan tas Krievijai nav izdevies – Ukraina ir turpinājusi iet uz priekšu, un tās bruņoto spēku virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis ir apgalvojis, ka ukraiņi šobrīd kontrolējot aptuveni 1000 kvadrātkilometrus Krievijas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!