Foto: Delfi.ee

Narkotiku pārdozēšanas dēļ trīs 18 gadus veci jaunieši no vienas kompānijas nomira, bet ceturtais tika hospitalizēts. Spēcīgās narkotiskās vielas nitazēna pārdozēšana Igaunijā pēdējos gados pāragri mūžībā aizsaukusi neierasti daudz atkarīgo. "Eesti Ekspress" skaidro, kā šo traģisko notikumu virkne ir saistīta ar noziedzniekiem no Rīgas.

Ragnes mājās pie sienām ir daudz fotogrāfijas ar viņas dēlu Markusu, kurš 18 gadu vecumā nomira no pārdozēšanas. Pagājušajā gadā Ragne pārcēlās uz Igaunijas dienvidiem. Viņas iepriekšējā dzīvesvieta netālu no Tallinas atgādināja pārāk daudz sāpīgu atmiņu. Mirušā dēla personīgās mantas viņa ir paņēmusi līdzi un joprojām glabā melnā kastē kumodes atvilktnē viņa jaunākā brāļa istabā.

Markusa māte no dēla mantām izņem viņa draugu sarakstīto atmiņu grāmatu. Tur viņi Markusu raksturo kā sabiedrisku puisi, ar kuru vienmēr bijis jautri pavadīt laiku. Raksturs viņam ļāva viegli iemantot draugus, tāpēc atmiņu grāmatā ierakstu ir daudz.

Melnajā kastē ir arī Markusa eseja, kas rakstīta neilgi pirms viņa nāves. Ragne šo tekstu atrada skolas somā, kas gulēja blakus Markusam, kad tika uziets viņa līķis.

"Cilvēki apzināti slēdz darījumus ar sātanu, lai saņemtu saldo atlīdzību, par to maksājot ar savām dvēselēm," viņš tajā rakstīja. Ragne tic, ka viņas dēls to zina no personīgās pieredzes.

1. daļa. Nāve tualetē pilsētas centrā

Sabiedrisko tualešu apkopējam Kirilam ir gana stipri nervi, taču viņš nekad neaizmirsīs šoku, ko piedzīvoja kādā 2023. gada maija darba dienā.

Darba devējs Kirilam teica, ka viņam jāpārbauda, vai Tallinas centra Torņa laukuma parkā esošā sabiedriskā tualete ir kārtībā. To vajadzējis iztīrīt rīta dežurantam, taču viņš nevarēja atvērt durvis un viņam nebija atslēgas. Kirilam bija vienotā tualešu atslēga. Viņš tur

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!