Foto: AP/Scanpix/LETA

Labdarības organizācija Oklendā, Jaunzēlandē, neapzināti izplatīja konfektes, kas pildītas ar potenciāli letālu metamfetamīna devu, savās pārtikas pakās, raksta "Associated Press" (AP).

"Oklendas pilsētas misija" trešdien paziņoja, ka tās darbinieki ir sākuši sazināties ar līdz pat 400 cilvēkiem, lai izsekotu pakas, kurās varētu būt saldumi. Paciņās bija nonākuši cieti metamfetamīna bloki, kas iesaiņoti konfekšu iepakojumā. Trīs cilvēki tika ārstēti slimnīcā pēc to patērēšanas, bet vēlāk izrakstīti, paziņoja Jaunzēlandes varas iestādes.

Metamfetamīna daudzums katrā konfektē bija līdz pat 300 reizēm lielāks nekā parasti lietotais apjoms, un tas var būt letāls, liecina organizācija Jaunzēlandes Narkotiku fonds – narkotiku pārbaudes un politikas institūcija, kas pārbaudīja konfektes. Organizācijas pārstāvis Bens Birks Angs izteicās, ka narkotiku maskēšana par nekaitīgām precēm ir izplatīts pārrobežu kontrabandas paņēmiens, un vairāk šādu konfekšu, iespējams, jau ir izplatītas visā Jaunzēlandē.

Ar narkotikām pildīto saldumu vērtība bijusi 608 ASV dolāri par konfekti, kas liecina, ka to ziedojums bija nejaušs, nevis apzināts, sacīja Birks Angs.

Varas iestādes "sākotnēji uzskatīja, ka šī epizode, visticamāk, bija nepareizi notikusi importēšanas shēma," sacīja detektīvs inspektors Glens Boldvins, taču operācijas būtība un apjoms nav zināms. Policisti ir atraduši 16 no konfektēm, bet nezina, cik daudz to vēl ir apritē, viņš sacīja.

Konfektes tika ziedotas pēdējo sešu nedēļu laikā. Šobrīd nav zināms, cik konfekšu tagad ir izdalītas un cik no tām satur metamfetamīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!