Foto: Kadrs no video

Ukrainas Drošības dienesta (SBU) speciālo uzdevumu vienības karavīri Krievijas Kurskas apgabalā realizējusi vērienīgu gūstekņu saņemšanu – vienā piegājienā gūstā nonākuši 102 Krievijas karavīri, vēsta portāls "Liga".

Speciālo operāciju centra "A" kaujinieku operācijas rezultātā gūstā nonākuši okupantu 488. gvardes motorizēto strēlnieku pulka un vienības "Ahmat" karavīri, atklājis medija avots specdienestā.

Foto: SBU

Krievu karavīri atradušies betonētā un no visām pusēm aizsargātā atbalsta punktā ar pazemes komunikācijām un telpām personālsastāvam, ēdnīcu, ieroču telpu un pat pirti. Kompleksu sagrābusi ukraiņu specvienība.

Foto: SBU

"Ienaidnieks negrasījās padoties, munīcijas un pārtikas bija vairāk nekā vajadzīgs," norāda avots. Informators arī uzsver, ka tas ir labs papildinājums gūstekņu apmaiņas fondam.

Foto: SBU

Medijiem sniegtajā informācijā nav minēts gūstekņu saņemšanas datums, bet fonds "Gribu dzīvot" iepriekš publicēja video, kurā redzama krievu rotas padošanās gūstā. "14. augustā vairāk nekā 100 komandieru pamestu krievu pieņēma pareizo lēmumu un padevās gūstā," ziņoja fonda pārstāvji.

Kopš Ukrainas spēki 6. augustā sāka operāciju Krievijas Kurskas apgabalā, sociālajos tīklos bijuši vairāki ziņojumi par gūstekņu saņemšanu. 13. augustā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka padevušies ir jau "simti Krievijas karavīru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!