Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV arestēts varas iestāžu meklētais Peru gangsteris Džanfranko Toress-Navarro, raksta britu raidsabiedrība BBC.

38 gadus vecais Toress-Navarro tika aizturēts Ņujorkas štatā pēc nelegālas ieceļošanas valstī pie Teksasas un Meksikas robežas, teikts Savienoto Valstu Imigrācijas un muitas izpildes (ICE) aģentūras paziņojumā.

Tiek uzskatīts, ka viņš ir "Los Killers" bandas līderis un ir Peru meklēto personu sarakstā. Viņš tagad atrodas federālajā aizturēšanas iestādē, sacīja ICE.

Paziņojumā ICE norādīja, ka Toress-Navarro pirmo reizi tika arestēts 16. maijā, kad viņš nelegāli ieceļoja ASV, un viņam tika nosūtīts brīdinājums ierasties uz imigrācijas procesa sēdi. Aptuveni divus mēnešus vēlāk varasiestādēm tika paziņots, ka viņš patiesībā ir meklēšanā Peru, kā rezultātā viņu trešdien aizturēja Endikotas pilsētā.

"Džanfranko Toress-Navarro rada nopietnus draudus mūsu kopienām," sacīja vecākais štata imigrācijas ierēdnis Tomass Brofijs. "Mēs neļausim Ņujorkai būt par drošu patvērumu bīstamiem nepilsoņiem," viņš piebilda.

Tiek ziņots, ka Toress-Navarro aizbēga no Peru pēc tam, kad Dienvidamerikas valstī bija nogalinājis pensionētu policistu. Dzimtenē viņš ir plaši pazīstams kā "Džanfranko 23", kas ir atsauce uz viņa iespējamo upuru skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!