Foto: Kadrs no video

Ukraiņu FPV drona operators Doneckas apgabalā notriecis okupantu izlūkošanas dronu "Orlan-10", liecina fonda "Poverņis živim" ("Atgriezies dzīvs") publicēts video.

Kā norāda fondā, pretinieka dronu notriecis vienas no ukraiņu brigādēm karavīrs ar bezpilota lidaparātu, kas armijai pirkts par iedzīvotāju ziedojumiem kampaņas "Dronopad" ("Dronkritis") ietvaros.

"Telegram" kanāla "WarArchive" analītiķi, pārbaudot video, secina, ka okupantu "Orlan" notriekts pie Časivjaras, kur turpinās sīvas kaujas.

Beztermiņa līdzekļu vākšanas kampaņa bezpilota lidaparāru iegādei "Dronopad" sākās 7. augstā. Kampaņas mērķis ir notriekt 1000 okupantu izlūkošanas dronus, pārtverot tos ar FPV lidaparātiem.

Pirmie 100 droni karavīriem tika nodoti jau pēc pirmajām kampaņas dienām. 38. jūras kājnieku brigāde ar tiem apturējusi jau deviņus okupantu izlūkdronus.

Krievijas spēku izlūkošanas dronu pārtveršana ar bezpilota lidaparātu palīdzību kļuvusi diezgan izplatīta. Tas iespējams tāpēc, ka okupantu izlūkošanas droni ir samērā lēni un FPV droni spēj tos panākt, skaidro portāls "Militarnyi".

Daži piemēri video zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!