Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, kurš ieradies vizītē Izraēlā, pirmdien paziņojis, ka Izraēla atbalsta ASV rosināto priekšlikumu domstarpību mazināšanai ceļā uz pamieru Gazas joslā, un tagad nepieciešama piekrišana no palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās".

Blinkens ar šādu paziņojumu nāca klajā pēc tikšanās ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu. Viņu tikšanās ilga trīs stundas.

Blinkens paziņoja, ka Netanjahu piekritis nosūtīt komandu uz sarunām, kuras plānots atsākt šonedēļ ar Ēģiptes un Kataras starpniecību.

Vizītes laikā Blinkens arī tikās ar "Hamās" gūstā sagrābto izraēliešu ģimenēm, kamēr simtiem cilvēku protestēja pie viesnīcas, kur apmeties Blinkens, pieprasot panākt ķīlnieku atbrīvošanu.

"Hamās" sarīkotā 7.oktobra slaktiņa laikā teroristi sagrāba 251 ķīlnieku. 111 ķīlnieki joprojām atrodas Gazas joslā. Armija uzskata, ka vismaz 39 no viņiem jau ir miruši.

Blinkens sacīja, ka otrdien viņš dosies uz Ēģipti un Kataru, kas kopā ar ASV izstrādājuši pamiera plānu. Viņš sacīja, ka cer no arābu partneriem uzzināt jaunāko informāciju par "Hamās" nostāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!