Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas armija otrdien paziņoja, ka militārajās operācijās Gazas joslā ir izdevies atgūt vēl sešu ķīlnieku līķus, kurus pērnajā oktobrī notikušajā uzbrukumā sagūstīja palestīniešu teroristu grupējums "Hamās", ziņo aģentūra AP.

Militārpersonas paziņojumā norādīja, ka tās spēkiem izdevies upuru līķus atgūt operācijā Gazas joslas dienvidu daļā. No atrastajiem vīriešiem pieci bijuši vecāki par 50 gadiem, savukārt trijiem no upuriem bijuši tuvinieki, kas tika atbrīvoti jau novembrī.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu slavējis armijas centienus ķīlnieku atgūšanas operācijā, tomēr norādījis, ka "sirdis sāp par šausmīgo zaudējumu". Viņš apstiprināja: "Izraēla turpinās darīt visu iespējamo, lai atgūtu visus mūsu ķīlniekus – gan dzīvos, gan mirušos."

Domājams, ka "Hamās" gūstā joprojām atrodas 110 ķīlnieki, no kuriem aptuveni trešdaļa varētu būt miruši, prognozē Izraēla.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens pirmdien Izraēlā tikās ar prezidentu Īzaku Hercogu. Tikšanās laikā Vašingtonas pārstāvis uzsvēra, ka tagad ir "iespējams, labākā, varbūt pēdējā iespēja", lai panāktu vienošanos par pamieru un ķīlnieku atbrīvošanu.

Tāpat Blinkens apstiprināja, ka Netanjahu ir pieņēmis Vašingtonas "pārejas priekšlikumu", lai risinātu nesaskaņas, kas bloķē vienošanos par pamieru Gazā, kā arī mudināja "Hamās" rīkoties tāpat.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!