Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukraiņu karavīri kauju gaitā Doneckas apgabala Pokrovskas virzienā atkāpušies, lai izvairītos no aplenkuma, teikts ASV domnīcas "Karas studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Krievijas karaspēka virzīšanās uz Pokrovsku noveda pie ukraiņu atkāpšanās no pozīcijām uz dienvidaustrumiem no Pokrovskas, tomēr krievi nespēja sasniegt savu acīmredzamo mērķi - taktiski šajā apvidū aplenkt ukraiņus, norāda domnīcas analītiķi.

Ceturtdien publiskotie ģeolokācijas dati liecina, ka krievi nesen ieņēmuši Ptiči, uz dienvidaustrumiem no Pokrovskas, un virzījušies tālāk uz dienvidiem no šīs apdzīvotās vietas.

Ukrainas brigādes, kas darbojās Pokrovskas virzienā, pārstāvis ceturtdien atzina, ka krievu ofensīvas dēļ ukraiņi atkāpušies, lai izlīdzinātu fronti un taupītu karavīru dzīvības.

Nav bijuši ziņojumi par haotisku ukraiņu atkāpšanos, norāda ISW.

Krievijas militāro blogeru vidū rimušas runas par taktisko aplenkumu šajā apvidū, teikts ASV domnīcas ziņojumā.

Noticis vēl viens dronu trieciens Rostovas apgabala naftas bāzei

Piektdienas rītā Krievijā Rostovas apgabala Proļetarskā atkal noticis dronu trieciens naftas bāzei, kur jau sesto dienu turpinās ugunsgrēks, vēsta vairāki Krievijas "Telegram" kanāli, arī "Shot", "Baza" un "Astra".

Trieciens noticis ap plkst.5. Nav ziņu, ka uzbrukumā kāds būtu cietis.

Naftas bāzē turpinās ugunsgrēks, kas sākās pēc iepriekšējā, svētdien notikušā, dronu trieciena.

Ugunsgrēks ir aptvēris teju visu naftas bāzes teritoriju, tomēr petrolejas cisternas nav skartas. Atbilstoši "Shot" versijai tieši tās bijušas dronu trieciena mērķis.

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 605 330

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 605 330 karavīru, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1190 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022. gada 24. februārī krievi zaudējuši 8533 tankus, 16 599 bruņutransportierus, 17 307 lielgabalus un mīnmetējus, 1167 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 932 zenītartilērijas iekārtas, 367 lidmašīnas, 328 helikopterus, 14 025 bezpilota lidaparātus, 2443 spārnotās raķetes, 28 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 23 329 automobiļus un autocisternas, kā arī 2910 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!