Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas armijai un Krievijas vadībai ir svarīgāk turpināt ofensīvu Pokrovskas virzienā Doneckas apgabalā, nevis apturēt Ukrainas armijas iebrukumu Kurskas apgabalā, secinājusi ASV domnīca "Karas studiju institūts" (ISW).

ISW uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins un Krievijas armija, visticamāk, turpinās prioritizēt Krievijas uzbrukuma operācijas Ukrainas austrumos, proti, Pokrovskas un Toreckas virzienos.

Reaģējot uz Ukraina iebrukumu Krievijas Kurskas apgabalā, Krievijas militārā pavēlniecība nesen pārvietoja no Zaporižjas apgabala vismaz viena gaisa desanta pulka elementus, iespējams, cenšoties uzlabot vadību un kontroli pār jauniesauktajiem karavīriem. ISW norāda, šie "nav uzskatāmi par Krievijas armijas prioritārajiem frontes rajoniem".

Domnīca prognozē, ka Krievija turpinās virzīties uz priekšu, lai sasniegtu pēc iespējas vairāk teritoriālo mērķu Doneckas apgabalā, un tā negrasās vājināt šos centienus, lai ātri atvairītu Ukrainas iebrukumu Kurskā.

Kā ziņots, Ukrainas armija uzbrukumu Kurskas apgabalā sāka 6. augustā, pārraujot krievu robežapsardzību Sudžas rajonā, bet pēc tam sākot strauju virzību arī blakus esošajās teritorijās. Tādējādi, karadarbībai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma ilgstot jau trešo gadu, Ukraina beidzot pārnesusi karu uz pašas agresorvalsts teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!