Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukraina un Krievija apmainījušās ar karagūstekņiem, sestdien paziņojušas abas valstis.

Ukraina atbrīvojusi 115 sagūstītus Krievijas karavīrus un arī Krievija atbrīvojusi 115 sagūstītus Ukrainas karavīrus.

Abas valstis izteica pateicību Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), kas palīdzēja vienoties par gūstekņu apmaiņu.

Kijiva paziņojusi, ka kopš iebrukuma Krievijas Kurskas apgabalā sagrābusi gūstā simtiem Krievijas karavīru.

Maskava apstiprināja, ka atguvusi 115 karavīrus, kas tika sagrābti gūstā Kurskas apgabalā.

Ukraina turpina uzbrukumu Kurskā

Ukrainas armija turpina virzīties uz priekšu Krievijas Kurskas apgabala Sudžas rajonā, secinājusi ASV domnīca "Kara studiju institūts" (ISW).

ISW ziņoja, ka 22. augustā publiskotie ģeolokācijas dati liecina, ka Ukrainas spēki turpina nelielu virzību uz priekšu uz austrumiem no Sudžas.

Krievijas militārie blogeri ziņoja, ka Ukrainas spēki pavirzījušies uz priekšu arī uz ziemeļaustrumiem no Sudžas gar šoseju R-200 Sudža-Suhodolovku. Krievijas avoti arī apstiprina, ka saņemtas pretrunīgas ziņas par kaujām uz austrumiem no Sudžas netālu no Samorjadovas un Kozirevkas apdzīvotajām vietām, taču šajā teritorijā, iespējams, darbojas mobilas Ukrainas karaspēka grupas.

Vairāki krievu blogeri ziņoja, ka Ukrainas karaspēks pavirzījies uz ziemeļiem no Martinovkas ciema. Viņi arī vēstīja, ka Krievijas armija no jauna ieņēmusi divas apdzīvotas vietas uz dienvidaustrumiem no Sudžas, lai gan situācija šajā apgabalā joprojām ir neskaidra.

Kā ziņots, Ukrainas armija uzbrukumu Kurskas apgabalā sāka 6.augustā, pārraujot krievu robežapsardzību Sudžas rajonā, bet pēc tam sākot strauju virzību arī blakus esošajās teritorijās. Tādējādi, karadarbībai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma ilgstot jau trešo gadu, Ukraina beidzot pārnesusi karu uz pašas agresorvalsts teritoriju.

Uzbrukums munīcijas noliktavai Krievijā

Ukrainas armija sestdien ar droniem uzbrukusi munīcijas noliktavai Krievijas Voroņežas apgabalā, ziņo mediji.

Noliktavā izcēlās ugunsgrēks un sprādzieni.

Voroņežas apgabala gubernators Aleksandrs Gusevs nepieminēja munīcijas noliktavu, bet izsludināja ārkārtējo stāvokli trīs ciematos saistībā ar ugunsgrēku un sprādzieniem. Viņš paziņoja, ka ievainotas divas sievietes, no kurām viena hospitalizēta. Evakuēti aptuveni 200 cilvēki, paziņoja Gusevs.

Krievijas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka notriekusi septiņus dronus, no kuriem piecus virs Voroņežas apgabala, vienu virs Belgorodas un vienu virs Brjanskas apgabala. Ministrija nesniedza nekādu informāciju par postījumiem.

Doneckas apgabalā pieci bojāgājušie

Krievijas uzbrukumā Kostjantiņivkā, Ukrainas Doneckas apgabalā, sestdien nogalināti pieci cilvēki un pieci ievainoti, paziņojusi Ukrainas ģenerālprokuratūra.

Krievijas armija ar artilēriju apšaudīja pilsētas centru. Nogalināti trīs vīrieši un divas sievietes.

Apgabala vadība aicinājusi pilsētas iedzīvotājus evakuēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!