Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā naktī un pirmdienas rītā Krievijas spēki veikuši plaša mēroga raķešu un dronu uzbrukumu Ukrainai, kā rezultātā ir bojāgājušie un ievainotie, kā arī bojāta enerģētikas infrastruktūra, vēsta Ukrainas mediji.

Līdz pirmdienas rītam ir zināms par vismaz trīs bojāgājušajiem un deviņiem ievainotajiem, raksta aģentūra UNIAN. Valdība vadītājs Deniss Šmihļs paziņojis, ka masīvajā triecienā cietuši 15 Ukrainas apgabali.

Eksplozijas skenēja tostarp tādās pilsētās kā Kijiva, Harkiva, Krivijriha, Dņipro, Vinnica.

Naktī pret Ukrainu palaisti "Shahed" droni, bet agri no rīta uzbrukumos iesaistītas arī raķetes. Tās palaista gan no bumbvedējiem virs Kaspijas jūras, gan raķešu nesējiem Melnajā jūrā.

Luckas pilsētā okupantu triecienā cietusi piecstāvu dzīvojamā māja, kā rezultātā vismaz viens cilvēks gājis bojā. Viens cilvēks gājis bojā arī triecienā Zaporižjā, kur sprādziens noticis pie privātmājas. Vēl viens cilvēks gājis bojā Dņipropetrovskas apgabalā. Zaporižjā pēc trieciena aizdedzies arī enerģētikas infrastruktūras objekts.

Pa energosistēmas objektu trāpīts Rivnes apgabalā. Poltavas apgabalā okupanti trāpījuši pa rūpniecības objektu, kur ievainojumus guvuši pieci cilvēki.

26. augusta uzbrukums ir viens no pēdējā laika masīvākajiem Krievijas gaisa triecieniem pa Ukrainu, norāda "Kyiv Post".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!