Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmdien, 26. augustā, bruņoti kaujinieki Pakistānas dienvidaustrumos divos atsevišķos uzbrukumos nogalinājuši vismaz 31 cilvēku. Turklāt tiek ziņots par citām apšaudēm un nemieriem šajā provincē, atsaucoties uz policijas un amatpersonu teikto, vēsta aģentūra AP.

Kā norāda policijas pārstāvis Ajubs Ačakzai, 23 no bojā gājušajiem nošauti pēc tam, kad tie identificēti uz lielceļa un izsēdināti no autobusiem, vieglajām un kravas automašīnām Musahailas rajonā, Beludžistānas provincē. Vienlaikus sadedzināti vismaz 10 transportlīdzekļi.

Savukārt otrs uzbrukums, kur šāvēji nogalinājuši vismaz deviņus cilvēkus noticis Kalatas rajonā. Starp nogalinātajiem bijuši četri policisti un pieci garāmgājēji.

Tāpat nemiernieki uzspridzinājuši dzelzceļa sliežu posmu Bolanas rajonā, uzbrukuši policijas iecirknim Mastungas rajonā un dedzinājuši transportlīdzekļus Gvadarā. Šajos uzbrukumos gan bojā gājušo neesot.

Pakistānas iekšlietu ministrs, komentējot uzbrukumus, norādīja, ka drošības spēkiem atbildes triecienos izdevies nogalināt 12 nemierniekus.

AP norāda, ka Beludžistānas provincē jau ilgstoši norisinās nemieri, separātistu nemierniekiem rīkojot uzbrukumus, galvenokārt, pret drošības spēkiem. Kaujinieki pieprasa neatkarību no Islamabadas. Lai gan Pakistānas varasiestādes apgalvo, ka ir atrisinājušas nemiernieku problēmu, vardarbība Beludžistānas provincē turpinās.

Uzbrukums Musahailas provincē sekojis dažas stundas pēc tam, kad separātistu grupējums brīdināja iedzīvotājus turēties pa gabalu no lielceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!