Foto: Kadrs no video

Aizvadītajā naktī Krievija spēki sāka masīvu dronu un raķešu uzbrukumu, kas daļā Ukrainas turpinās joprojām. Tā laikā trāpīts arī Kijivas hidroelektrostacijai (HES), liecina sociālajos tīklos publicēts video. Tikmēr amatpersonas norāda, ka bažas par dambja pārraušanu nepastāv.

Pirmdien Krievijas sociālajos tīklos aktīvi tiek izplatīts video, ka uzbrukuma laikā trāpīts arī Kijivas HES uz Dņepras upes, un apspriestas sekas spēkstacijas sagraušanas gadījumā.

Sagraut HES dambi ar raķetēm gan nav iespējams, savā "Telegram" kanālā paziņojis Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs Andrijs Kovaļenko.

"Saistībā ar Kijivas HES dambi – draudi nepastāv. Sagraut to ar raķetēm nav iespējams. Salīdzināt ar Hersonu nav vērts – tur bija sprādziens no iekšpuses. Krievi izmanto šo tēmu panikas celšanai, nekas vairāk," raksta Kovaļenko.

Aģentūra UNIAN atgādina, ka Krievijā tēma par Kijivas HES iespējamo sagraušanu, lai tādā veidā appludinātu galvaspilsētu, aktualizēta jau jūnijā – tādu risinājumu piedāvājis propagandists Vladimirs Solovjovs.

Jau tolaik Ukrainas Drošības dienesta (SBU) rezerves ģenerālmajors Viktors Jaguns komentēja, ka Kijivas HES dambi nav iespējams sagraut no ārpuses. Viņš norādīja, ka Krievijai nepietiktu tam jaudas, jo tad būtu mērķtiecīgi vienā punktā jātrāpa ar 20 raķetēm.

Sagraut dambi iespējams no iekšpuses, kā to okupanti izdarīja ar Kahovkas HES, viņš atzīmēja.

Masīvā dronu un raķešu uzbrukuma laikā daudz postījumi ir nodarīti Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai, pirmdien paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Krievija šajā triecienā izmantojusi vairāk nekā 100 raķetes un 100 dronus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!