Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Meta" izpilddirektors Marks Zakerbergs paudis nožēlu, ka pakļāvās Savienoto Valstu prezidenta Džo Baidena administrācijas spiedienam cenzēt saturu, vēstulē norādot, ka šāda Amerikas valdības iejaukšanās bija "nepareiza", un ka viņš plāno tai otrreiz nepakļauties, raksta "Politico".

Zakerbergs šo domu izteica vēstulē, kas adresēta ASV Pārstāvju palātas tieslietu komitejai saistībā ar tās izmeklēšanu par satura regulēšanu tiešsaistes platformās. Viņš detalizēti izklāstīja, kā augstākās Baidena administrācijas amatpersonas izdarīja spiedienu uz uzņēmumu, lai cenzētu noteiktus ierakstus par Covid-19, tostarp humoru un satīru, un "izteica lielu neapmierinātību", kad sociālo mediju platforma pretojās.

"Es uzskatu, ka valdības spiediens bija nepareizs, un es nožēloju, ka mēs par to nebijām atklātāki," rakstīja Zakerbergs. "Es stingri uzskatu, ka mums nevajadzētu atmest mūsu satura standartus jebkuras administrācijas spiediena dēļ nevienā virzienā, un mēs esam gatavi pretoties ja kaut kas līdzīgs atkārtojas."

Zakerbergs arī pauda nožēlu par satura slēpšanu, kas saistīts ar medija "New York Post" atspoguļojumu par Baidena dēu Hanteru Baidenu pirms 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanām. Tobrīd FIB brīdināja, ka šī publikācija varētu būt saistīta ar Krievijas dezinformācijas kampaņu. "Kopš tā laika ir kļuvis skaidrs, ka publikācija nebija Krievijas dezinformācija, un, skatoties retrospektīvi, mums nevajadzēja šo stāstu pazemināt," viņš rakstīja.

Baltais nams nāca klajā ar paziņojumu, aizstāvot administrācijas pieeju attiecībā uz informāciju par Covid-19 pandēmiju: "Sastopoties ar nāvējošu pandēmiju, šī administrācija mudināja rīkoties atbildīgi, lai aizsargātu sabiedrības veselību un drošību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!