Foto: AP/Scanpix/LETA

Pirmdien piedzīvotais masīvais Krievijas raķešu un dronu uzbrukums Ukrainai vēl vairāk aktualizē Kijivas argumentus par nepieciešamību saņemt atļauju Rietumos ražoto tālās darbības ieroču izmantošanai pret Krievijas teritoriju, lai tādā veidā vērstos tostarp pret raķešu palaišanas infrastruktūru, tomēr tam līdz šim nav piekritis Baltais nams.

Maskava nedēļas sākuma masīvajā uzbrukumā pret Ukrainu palaida vairāk nekā 100 raķetes un vairāk nekā 100 trieciendronus. Ukrainas spēki notrieca 102 no 127 raķetēm un 99 no 109 droniem.

Pilnīgi postījumu apmēri nav zināmi, bet prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka triecieni radījuši būtisku kaitējumu enerģētikas objektiem, kas rada bažas saistībā ar ziemas tuvošanos.

Ukraina pēc pirmdienas trieciena paziņoja, ka raķešu pārtveršanai izmantoja arī amerikāņu iznīcinātājus F-16, kurus Kijiva sāka saņemt šajā vasarā. Tomēr, kā norādīja Zelenskis, ar to nepietiek.

Par spīti pastiprinātiem Kijivas aicinājumiem atļaut tālas darbības raķešu ATACMS izmantošanu pret Krievijas teritoriju, Baltais nams tam nav piekāpies. Tāpat medijos ziņots, ka jau iepriekš Ukraina ir zaudējusi iespēju vienuviet iznīcināt desmitiem Krievijas lidmašīnas, kas tiek izmantotas Ukrainas bombardēšanai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!