Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainai ir jāsaņem atļauja izmantot amerikāņu tālas darbības ieročus – ATACMS raķetes – triecieniem dziļi Krievijas teritorijā, kas ir reāli veicami bez nekontrolējamas eskalācijas riska, raksta britu laikraksts "The Telegraph". Turklāt sākt šos triecienus nav par vēlu, lai gan Krievija pārdislocējusi savu aviāciju, uzsver medijs.

Lai gan Ukraina rada savus tālas darbības ieročus, kas spēj sasniegt mērķus par vairāk nekā 1000 kilometru attālumā, labākie tās rīcībā esošie tāldarbības ieroči ir ražoti ASV, bet to lietošana pret Krieviju ir ierobežota, atzīmē "The Telegraph".

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija "balansē starp divām prioritātēm: palīdzēt Ukrainai sakaut Krieviju, bet neprovocēt Krieviju līdz tādam līmenim, ka Kremlis varētu nopietni apsvērt neiedomājamo – kodoltriecienu", teikts rakstā.

"Pat neliels "taktiskais" kodoltrieciens var izprovocēt daudz plašāku kodolapmaiņu, kas var pielikt punktu civilizācijai, kādu mēs to zinām. Tas ir rezultāts, no kura Baidens izmisīgi vēlas izvairīties," tā "Telegraph".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!