Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlēs veikt pretuzbrukumu, lai mēģinātu atgūt Ukrainas karaspēka sagrābto Kurskas apgabalu, tomēr okupantu spēkus gaida "sarežģīta cīņa", trešdien komentējis ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora vietnieks Deivids Kohens.

Kohens norādījis, ka Ukrainas operācijas Kurskas apgabalā, kuras laikā tai ir izdevies sagrābt aptuveni 777 kvadrātkilometrus Krievijas teritorijas, nozīme karā vēl nav redzama.

Lai gan Kijiva iepriekš ir norādījusi, ka tai nav nekāda nolūka anektēt ieņemto Krievijas teritoriju, Ukrainas karaspēks veido aizsardzības līnijas un izskatās, ka viņi plāno paturēt "daļu no šīs teritorijas uz kādu laiku", Kohens komentēja Izlūkošanas un Nacionālās drošības samitā.

"Mēs varam būt pārliecināti, ka Putins veiks pretuzbrukumu, lai mēģinātu atgūt šo teritoriju," norādīja CIP pārstāvis, piebilstot: "Es domāju mēs visi ceram, ka krieviem tā būs grūta cīņa". Viņš sprieda, ka Putinam "ne tikai būs jāpieņem fakts, ka tagad Krievijas teritorijā ir frontes līnija, ar kuru viņam ir jātiek galā, bet arī teritorijas zaudēšanas atbalsi savā sabiedrībā".

Ukrainas panākumiem Kurskā "ir potenciāls mainīt konflikta dinamiku" turpmākajā tā virzībā, uzskata Kohens.

Aģentūra "Reuters" norāda, ka Ukrainai šobrīd izdevies ieņemt 100 apdzīvotas vietas Kurskas apgabalā, savukārt Krievijas spēki turpina virzīties uz priekšu Doneckas apgabala austrumos. Kohens uzskata, ka Krievijas panākumi Doneckā tai ir maksājuši daudz attiecībā uz karaspēku un aprīkojumu. CIP pārstāvis gan skaidri nenorādīja, vai, viņaprāt, okupantiem izdosies ieņemt Pokrovsku, norādot, ka tas "varētu notikt un varētu arī nenotikt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!