Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu tika brīdināts par palestīniešu radikālā grupējuma "Hamās" uzbrukuma draudiem, intervijā laikrakstam "Jerusalem Post" sacīja Izraēlas opozīcijas līderis Jairs Lapids, noraidot Netanjahu apgalvojumus, ka brīdinājumi neesot saņemti.

"Es vēlos atspēkot apgalvojumus, ko atkal un atkal izsaka pašreizējā valdība, ka politiskais ešelons kaut kā nav zinājis, ka atturēšana pret "Hamās" nav nostrādājusi," laikrakstam sacīja Lapids.

"Patiesībā tā bija informēta. Es biju informēts," viņš sacīja, piebilstot, ka izlūkošanas materiālus, ko redzēja viņš, "protams, redzēja arī premjerministrs un kabineta ministri".

"Bija skaidrs, ko viņi ["Hamās"] vēlas," sacīja opozicionārs.

Lapids norādīja, ka 2023. gada 21. augustā piedalījies sanāksmē par drošības jautājumiem kopā ar Netanjahu un militāro padomnieku ģenerālmajoru Avi Gilu, kas brīdinājis par Irānas tā dēvētās "pretošanās ass" grupējumu frontēm Libānā, Gazā un Rietumkrastā.

Opozīcijas līderis sacīja, ka šī informācija likusies ārkārtīgi svarīga, bet Netanjahu viņam "šķitis garlaikots un vienaldzīgs šī temata lietā un to nekomentēja".

Netanjahu labējā konservatīvā partija "Likud" jau atbildējusi Lapidam.

"Jairs Lapids atkal melo," pauda partija, uzstājot, ka Netanjahu nav saņēmis it nekādus brīdinājumus pirms 7. oktobra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!