Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 616 300 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1350 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022. gada 24.februārī krievi zaudējuši 8592 tankus, 16 760 bruņutransportierus, 17 636 lielgabalus un mīnmetējus, 1176 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 940 zenītartilērijas iekārtas, 368 lidmašīnas, 328 helikopterus, 14 507 bezpilota lidaparātus, 2557 spārnotās raķetes, 28 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 23 881 automobili un autocisternu, kā arī 2991 specializētās tehnikas vienību.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Tikmēr Rīgā bāzētais medijs "Meduza" ziņo, ka aizvadītajā diennaktī virs 16 Krievijas reģioniem notriekti vairāk nekā 150 Ukrainas droni. Tas ir lielākais bezpilota lidaparātu uzbrukums Krievijai kopš kara sākuma.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka tai izdevies notriekt 158 ukraiņu dronus, lielākā daļa dronu – 122 bezpilota lidaparāti – notriekti virs Kurskas, Brjanskas, Voroņežas un Belgorodas apgabaliem.

Divi no droniem notriekti virs Maskavas; uzbrukums noticis arī spēkstacijai netālu no Maskavas un naftas pārstrādes rūpnīcai pilsētas robežās. Ziņu par lieliem postījumiem nav.

Ukraina šogad ir pastiprinājusi gaisa uzbrukumus ar droniem Krievijas teritorijai, galvenokārt vēršoties pret naftas pārstrādes rūpnīcām un naftas termināliem.

Kā raksta LETA, Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes pakļautībā esošā Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs leitnants Andrijs Kovalenko vietnē "Telegram" norādīja: "Krievijai ir jāsaprot jaunā realitāte – triecieni būs pastāvīgi un tikai saasināsies. Krievija zaudēs infrastruktūru, nebūs arī gaismas. Tas viss ir atbilde uz Ukrainas apšaudi. (Krievijas diktators Vladimirs) Putins to varēja apturēt, izvedot karaspēku un izbeidzot karu, ko viņš sāka."

Tikmēr Ukrainā naktī uz svētdienu tika notriekti astoņi no 11 droniem, ko Krievija raidīja pret mērķiem Ukrainas teritorijā. Apšaudē Sumu apgabalā tika nogalināts viens cilvēks un četri ievainoti, bet apšaudē Harkivas apgabalā tika ievainoti pieci cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!