Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vairāki desmiti tūkstošu sērojošu un dusmīgu izraēliešu svētdienas, 1. septembra, vakarā izgāja ielās pēc tam, kad Gazas joslā teroristu organizācijas "Hamās" izbūvētajos pazemes tuneļos tika atrasti sešu ķīlnieku līķi, ziņo aģentūra AP.

Aģentūra "Reuters" ziņo, ka protestētāji esot bloķējuši ielas un pulcējušies arī pie Netanjahu rezidences. No gaisa uzņemtajos kadros redzams, ka Telavivas galvenā iela bija pārpildīta ar aktīvistiem, kuri vicinājuši karogus ar nogalināto ķīlnieku fotogrāfijām.

Daži no protestētājiem bija ģērbušies kā premjerministrs un notraipījuši rokas ar asinīm, savukārt citi sasējuši sev rokas un aizbāzuši muti, attēlojot ķīlniekus.

Izraēlas policija informējusi, ka aptuveni 24 protestētāji tikuši aizturēti, savukārt tie, kas protestu laikā bloķējuši ceļu, apšļākti arī ar policijas ūdens šļūtenēm.

Izraēlas lielākā arodbiedrība "Histradut" vēl vairāk pastiprināja spiedienu pret valdību, izsludinot vispārēju streiku pirmdien, kas ir pirmais kopš "Hamās" 7. oktobra uzbrukuma. Mērķis esot slēgt vai traucēt darbu galvenajiem ekonomikas sektoriem, tostarp bankām, veselības aprūpei un valsts galvenajai lidostai. Pirmdienas rītā lidojumi Izraēlas lielākajā lidostā uz divām stundām tika apturēti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!