Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas tiesa pirmdien likusi apturēt streiku, kuru izsludinājusi Izraēlas lielākā arodbiedrību apvienība "Histadrut", lai pieprasītu vienošanos ar palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" par ķīlnieku atbrīvošanu.

Telavivas Darba tiesa lēma, ka streiks šodien pat ir jāaptur, kā iemeslu minot politisko motivāciju, kas ir streika pamatā.

Streiks tika izsludināts pēc tam, kad Izraēlas armija sestdien tunelī Gazas joslas dienvidos atrada sešu "Hamās" sagūstīto cilvēku mirstīgās atliekas.

Izraēlas finanšu ministrs Bezalels Smotričs, kurš iebilst pret pamieru karā ar "Hamās", aicināja tiesu aizliegt streiku.

Tiesa norādīja uz "Histadrut" priekšsēdētāja paziņojumu kā liecību tam, ka streiks nav izsludināts ekonomisku iemeslu dēļ.

"Mēs nevaram stāvēt malā, kamēr mūsu bērni tiek nogalināti Gazas tuneļos," svētdien paziņoja "Histadrut" līderis Arnons Bars Davids, skaidrojot, kādēļ nepieciešams streiks.

Arodbiedrībai ir tiesības izsludināt streiku ekonomisku iemeslu dēļ un saistībā ar strādājošo tiesību jautājumiem, bet ne politisku iemeslu dēļ.

"Histadrut" izsludināja streiku pirmdien no plkst. 6, kas bija jūtams Ben Guriona lidostā, kur kavējās reisi un divas stundas gaisa satiksme bija pilnībā apturēta. Streiks bija jūtams daudzos ekonomikas sektoros, bet citus tas neskāra.

Daudz streikotāju bija Telavivā un Haifā, kamēr citās pašvaldībās darbs ritēja ierastajā gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!