Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis par okupantu raķešu triecienu austrumu pilsētai Poltavai. Ukrainas amatpersonas informē, ka nogalināts vismaz 51 cilvēks, bet vairāk nekā 219 ir ievainoti.

Sākotnējais ziņojums liecina, ka Ukrainas austrumu pilsētai trāpīts ar divām okupantu ballistiskajām raķetēm, informējis Zelenskis.

Raķetes trāpījušas "izglītības iestādes un tuvējās slimnīcas teritorijās". Triecienā arī daļēji iznīcināta Militāro Sakaru institūta ēka, norāda prezidents.

Žurnālisti institūta teritorijā netiek ielaisti, bet pa gabalu redzami izmētāti ķieģeli un asins peļķes. Vairākas stundas pēc raķešu uzbrukuma pilsētā izplatījās dūmu smaka un ielas klāja stiklu lauskas no izsistajiem logiem.

Ukrainas Aizsardzības ministrija norādījusi, ka starp gaisa trauksmes izsludināšanu un raķešu eksplozijām bijis tik īss laika sprīdis, kad ļaudis nav paspējuši nokļūt bumbu patvertnēs.

Uzbrukumā nogalināts vismaz 51 cilvēks, savukārt 219 esot ievainoti, informē Ukrainas amatpersonas.

Tāpat daudzi joprojām ir iesprostoti gruvešos, kur glābēji un mediķi aktīvi turpina darbu. Līdz šim glābšanas komandām izdevies izglābt 25 cilvēkus, no kuriem 11 bija iesprostoti gruvešos.

Poltavā nu izsludinātas trīs dienu sēras, paziņojis reģionālais līderis Filips Proņins.

Poltava atrodas aptuveni 140 kilometrus no robežas ar Krieviju un, lai gan pilsēta un plašāks reģions ir regulāri pakļauts raķešu triecieniem, šāda apmēra bombardēšana reģionos, kas atrodas tuvāk austrumu frontei, nav piedzīvota, norāda BBC.

Paziņojumā Zelenskis atkārtoti aicina sabiedrotās valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas un raķetes: "Triecieni tālākās teritorijās, kas var pasargāt mūs no krievu terora, ir vajadzīgi tagad, nevis vēlāk. Katra diena, kad mēs kavējamies, nozīmē vairāk zaudētu dzīvību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!