Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas rietumu pilsētā Ļvivā okupantu raķešu triecienos nogalināti septiņi cilvēki, no kuriem trīs bijuši bērni, atsaucoties uz pilsētas mēra paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ļvivas mērs Andrijs Sadovijs paziņoja, ka Krievija trešdien agri no rīta uzbrukusi pilsētai ar bezpilota lidaparātiem un hiperskaņas raķetēm.

Starp septiņiem bojā gājušajiem esot arī deviņus gadus veca un 14 gadus veca meitene. Savukārt ievainoti varētu būt vairāki desmiti cilvēku.

Sadovijs platformā "X" publicēja arī fotogrāfiju ar vecākiem un trīs meitām, norādot, ka triecienā izdzīvojis tikai tēvs. Viena no meitām strādājusi mēra birojā.

Platformā "Telegram" publicētā video Ļvivas mērs stāsta, ka ir bojātas vairāk nekā 50 ēkas, sākot no skolām līdz pat dzīvojamajām mājām un medicīnas iestādēm. Lielākā daļa no tām atrodoties pilsētas centrā.

Ukrainas armija informēja, ka visai valstij ir noteikta gaisa trauksme.

Sprādzieni bija dzirdami arī virs galvaspilsētas Kijivas, kad pretgaisa aizsardzība tika vērsta pret Krievijas raķetēm. Tāpat ziņots, ka vienlaikus Krivijrihā ievainoti pieci cilvēki pēc tam, kad okupantu raķetes trāpīja vairākiem dzīvokļiem.

Uzbrukumi notikuši, Ukrainai cenšoties atgūties no otrdienas krievu triecieniem Poltavai, kuros bojā gāja vairāk nekā 50 cilvēku un vismaz 200 tika ievainoti.

Blogeri un analītiķi uzskata, ka pēdējo 10 dienu intensīvie uzbrukumi Ukrainai esot Maskavas reakcija uz Kijivas neseno iebrukumu Krievijas Kurskas apgabalā, ziņo medijs "Sky News".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!