Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV izvirzījušas apsūdzības pret palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" līderiem par viņu lomu 7. oktobra nāvējošā uzbrukuma Izraēlai plānošanā, atbalstīšanā un pastrādāšanā, vēsta aģentūra "Reuters".

"Kā norādīts mūsu sūdzībā, šie apsūdzētie – bruņoti ar ieročiem, politisko atbalstu, Irānas valdības finansējumu un "Hezbollah" atbalstu – ir vadījuši "Hamās" centienus iznīcināt Izraēlas valsti un šī mērķa vārdā slepkavojuši civiliedzīvotājus," teikts ģenerālprokurora Merika Gārlenda paziņojumā.

Apsūdzības izvirzītas pret sešiem līderiem, no kuriem trīs jau ir miruši, līdz ar to tās uztveramas kā simboliskas. Dzīvie apsūdzētie ir Jehja Sinvars, kurš slēpjas Gazā, Hālids Mešāls, kurš atrodas Dohā, kā arī Ali Baraka – "Hamās" amatpersona, kas atrodas Libānā.

Savukārt apsūdzētie, kas jau ir miruši, bijuši "Hamās" politiskais līderis Ismails Hanija, militārā spārna priekšnieks Mohammeds Deifs un militārā komandiera vietnieks Marvans Issa.

ASV prokurori apsūdzības izvirzījuši jau februārī, tomēr nav tās publiskojuši cerībā sagūstīt "Hamās" politisko līderi Haniju, informējusi Tieslietu departamenta amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!