Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Aizdomās turamais, kurš ir skolēna vecumā, ir aizturēts, taču nav skaidrs, vai šī persona patiešām apmeklē skolu, ziņo avoti.

Slēgtas visas rajona skolas, un policija piesardzības nolūkos tika nosūtīta uz visām rajona vidusskolām, taču nav ziņu par citiem incidentiem, ziņo avoti.

"Šorīt ap pulksten 9.30 mēs saņēmām pirmo zvanu, ka šajā skolā ir aktīvs šāvējs," sacīja policijas pārstāvis Džads Smits.

Smits sacīja, ka ir "vairāki ievainojumi" un ka aizdomās turamais ir aizturēts, taču sīkāku informāciju nesniedza.

Viens no vidusskolas audzēkņiem ASV televīzijas kanālam "ABC News" pavēstīja, ka atradās ķīmijas stundā, kad sākusies apšaude. Skolas klasē ieskrēja kāds skolotājs un aizslēdza to. Audzēknis sarunā ar "ABC News" teica, ka pie durvīm kāds bija klauvējis, viņš dzirdēja cilvēku bļaušanu un šāvienus. Vēlāk vidusskolniekus evakuēja uz futbola laukumu.

Varas iestādes vēlāk paziņoja, ka šāvējs bija 14 gadus vecs šīs skolas audzēknis un starp nogalinātajiem ir divi citi skolēni.

"No mirušajiem divi bija skolēni un divi bija skolotāji šajā skolā. Šāvējs ir aizturēts (..) Viņš ir 14 gadus vecs skolēns šajā vidusskolā," paziņoja Džordžijas Izmeklēšanas biroja direktors Kriss Houzijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!