Foto: Kadrs no video

12. speciālo uzdevumu brigādes "Azov" karotājiem izdevies atgūt savā kontrolē daļu Doneckas apgabala Ņujorkas ciema un debloķēt aplenkumā esošus Ukrainas karavīrus, paziņojusi brigāde.

"Azov" savā "Telegram" kanālā skaidro, ka brigāde pašlaik ir iesaistīta aizsardzības un uzbrukuma operācijās Ņujorkā un tās apkārtnē ar mērķi uzlabot taktisko situāciju Toreckas virzienā.

"Uz brigādes piesaistīšanas brīdi kaujas darbībām šajā virzienā situācija uz kaujas saskares līnijas bija katastrofāla. Bet, pateicoties augstam kaujas garam, "Azov" brigādes kaujinieku vīrišķībai un profesionalitātei, situāciju izdevās stabilizēt, atgriezt kontroli pār daļu Ņujorkas un debloķēt Aizsardzības spēkus, kas atradās ienaidnieka aplenkumā," teikts brigādes paziņojumā.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Liveuamap"

Situācija gan joprojām ir saspringta – diennakts laikā okupanti veic līdz 15 uzbrukumus brigādes atbildības zonā. Tomēr karotāji veiksmīgi notur aizsardzību un uzbrūk, atzīmē "Azov".

"Ienaidnieks ne reizi vien ir paziņojis, ka ir pilnībā okupējis Ņujorku. Taču tā ir kārtējā okupantu manipulācija. Aizsardzības spēki kontrolē daļu apdzīvotās vietas un dara visu iespējamo Ukrainas teritoriju atbrīvošanai," uzsver brigādē.

Pilsētciemats Ņujorka atrodas netālu no Pokrovskas, kur notiek pēdējā laika smagākās kaujas un kur okupanti izdara nemitīgi spiedienu.

Iepriekš Ukrainas 53. atsevišķā mehanizētā brigāde ziņoja, ka okupanti atrodas lielākajā daļā ciema un situācija Ņujorkā ir sarežģīta, bet, ka karavīri turpina noturēt pozīcijas. Tāpat okupanti uzbrūkot mazās grupās un nemitīgi cenšoties demonstratīvi izkārt Krievijas karogus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!