Foto: Shutterstock

Diviem brāļiem no Nigērijas ASV piespriests 17 gadu un sešu mēnešu cietumsods, amerikāņu pusaudzim izdarot pašnāvību, pēc tam, kad jaunietis tika ievilināts kailfoto sūtīšanā un šantažēts, ziņo raidsabiedrība BBC.

21 un 24 gadus vecie brāļi Ogoši no Nigērijas pilsētas Lagosas ar viltu ievilināja 17 gadus veco amerikāni Džordanu Demeju sūtīt viņiem seksuāla rakstura fotogrāfijas. Nigērieši nosūtījuši draudzības uzaicinājumu jaunietim platformā "Instagram", izliekoties par meiteni Demeja vecumā.

Kad viņi no pusaudža flirtēšanas ceļā saņēma šīs fotogrāfijas, abi brāļi sākuši viņu šantažēt, pieprasot vairākus simtus ASV dolāru. Pretējā gadījumā nigērieši fotogrāfijas publicēšot tiešsaistē.

Jaunietis nosūtījis tik daudz naudas, cik viņš varējis, vienlaikus brīdinot krāpniekus, ka viņš sevi nogalinās, ja attēli tikšot publicēti. Noziedznieki atbildējuši: "Labi. (..) Dari to ātri, vai arī es tevi piespiedīšu to darīt."

Brāļi aprīlī atzinuši savu vainu sazvērestībā, kas mērķēta uz amerikāņu pusaugu zēnu izmantošanu krāpniecības nolūkos. Tika identificēti 38 šo brāļu upuri un 13 no tiem bijuši nepilngadīgi. Krāpnieki turpinājuši veikt savus noziegumus arī pēc tam, kad uzzināja par Demeja pašnāvību.

Ogošu advokāti skaidrojuši, ka brāļu noziegumus veicinājusi narkotiku lietošana un finansiāli motivētas seksuālās izspiešanas kultūra Nigērijā.

Šī ir pirmā veiksmīgā nigēriešu notiesāšana par seksuālo izspiešanu ASV, kur šāda tipa noziegumi strauji izplatās un bieži ir saistīti tieši ar Nigēriju. Pētnieki un varasiestādes norāda, ka Nigērija esot šāda veida noziegumu galvenais perēklis.

Aprīlī divi nigēriešu vīrieši esot arestēti pēc tam, kad kāds skolnieks no Austrālijas izdarīja pašnāvību. Vēl divi vīrieši tiekot tiesāti Lagosā pēc 15 gadus veca amerikāņa un 14 gadus veca kanādieša pašnāvībām. Vienlaikus Nigērijas varasiestādes sadarbojas ar policiju Skotijā, lai izmeklētu 16 veca jaunieša pašnāvību decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!