Foto: LETA

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins piektdien paziņoja, ka Vašingtona lēmusi Ukrainai nodrošināt papildu militārās palīdzības paketi 250 miljonu ASV dolāru vērtībā, vēsta medijs "Kyiv Independent".

"Esmu gandarīts teikt, ka prezidents [Džo] Baidens šodien izziņos papildu 250 miljonu dolāru drošības palīdzības paketi Ukrainai," NATO Ramšteinas gaisa spēku bāzē Vācijā paziņoja Ostins.

ASV pārstāvis gan neprecizēja, kas tad īsti būs iekļauts jaunajā palīdzības paketē.

Pirmo reizi vairāku mēnešu laikā uz Ukrainas kontaktgrupas sanāksmi ir ieradies arī prezidents Volodimirs Zelenskis. Mērķis esot lobēt ātrāku palīdzību, proti, pretgaisa aizsardzības un tālas darbības rādiusa ieroču piegādi.

Uzrunājot klātesošos sanāksmes laikā, Zelenskis atgādināja, ka ieroču sistēmas ir būtiskas, lai aizturētu Krievijas spēkus: "Es tagad atklāti nerunāšu par saņemto sistēmu skaitu, – vēlreiz liels paldies – tomēr to pretgaisa aizsardzības sistēmu skaits, kas vēl nav piegādātas ir ievērojams."

"Tas ir tas, par ko tika panākta vienošanās, tomēr tas nav pilnībā īstenots. Pasaulei ir pietiekami daudz pretgaisa aizsardzības sistēmu, lai nodrošinātu, ka Krievijas teroram nav rezultāta," uzsvēra Ukrainas līderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!