Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas Aizsardzības spēki sestdienas rītā paziņoja, ka ir uzbrukuši palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" komandcentram, kas atradās bijušās skolas ēkā Gazas joslas ziemeļos.

""Hamās" teroristi izmantoja šo komandu un kontroles centru, lai plānotu un īstenotu teroraktus pret Izraēlas Aizsardzības spēku karavīriem un Izraēlas Valsti," armija pavēstīja ierakstā lietotnē "Telegram".

Armijas paziņojumā teikts, ka Izraēlas Gaisa spēki "veica precīzu triecienu teroristiem, kuri darbojās" šajā ēkā. Armija piebilda, ka "tika sperti daudzi soļi, lai mazinātu risku kaitēt civiliedzīvotājiem, tai skaitā tika izmantota precīza munīcija, gaisa novērošana un papildu izlūkošana".

Armijas sniegtā informācija nevarēja tikt pārbaudīta pēc neatkarīgiem avotiem.

Izraēla augustā paziņoja, ka uzbrukusi "Hamās" komandcentram Gazas pilsētā, kas atrodas Gazas joslas ziemeļos. Palestīnieši toreiz pavēstīja, ka tika bombardēta skolas ēka, kurā bija izmitināti pārvietotie cilvēki, un deviņi cilvēki tika nogalināti.

Abu pušu apgalvojumus toreiz nevarēja pārbaudīt pēc neatkarīgiem avotiem.

Izraēla vairākkārt ir paziņojusi, ka uzbrūk šādām vietām tāpēc, ka tās veiktā izlūkošanā noskaidrots, ka tur slēpjas "Hamās" teroristi, kas izmanto civiliedzīvotājus par dzīvajiem vairogiem.

"Teroristu organizācija "Hamās" sistemātiski pārkāpj starptautiskās tiesības un darbojas no civilās infrastruktūras un patvēruma vietām Gazas joslā, brutāli izmantojot Gazas civiliedzīvotājus savām terorisma darbībām," teikts armijas ierakstā "Telegram".

"Izraēlas Aizsardzības spēki turpinās veikt operācijas pret teroristu organizāciju "Hamās", aizsargājot Izraēlas Valsti."'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!