Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Okupantiem izdevies okupēt Neveļskes ciematu Dņeckas apgabalā, atsaucoties uz projekta "DeepState" informāciju, svētdienas rītā vēsta aģentūra UNIAN. Tai pat laikā arī tiek ziņots, ka okupantu zaudējumi frontē pieauguši.

UNIAN raksta, ka Krievijai izdevies pavirzīties uz priekšu Doņeckas apgabalā, ieņemt Neveļskes ciemu. Oficiālu paziņojumu par to pagaidām nav. Tāpat turpinās kaujas uz ziemeļiem no Gorņakas pilsētas.

Foto: "DeepState" karte/UNIAN.net

Savukārt, atsaucoties uz bataljona "Aidar" cīnītāja un "Telegram" kanālā "Runā Snaiperis" autora Staņislava "Osmana" Buņjatova pausto, UNIAN ziņo, ka Ukrainas aizstāvji Doņeckas apgabalā nokļuvuši ielenkumā. Aizstāvju vidū esot daudz ievainoto. Arī šī informācija pagaidām nav oficiāli apstiprināta.

Tikmēr aģentūra LETA vēsta, ka Krievijas karaspēka triecienā naktī uz svētdienu Sumos, Ukrainas ziemeļos, nogalināti divi cilvēki, bet četri ievainoti, un ievainoto vidū ir divi bērni, pavēstīja Sumu apgabala kara administrācija.

"Ienaidnieks naktī veica gaisa triecienu Sumu pilsētai. Gaisa trieciena rezultātā nogalināti divi cilvēki, vēl četri cilvēki ievainoti, arī divi bērni," teikts paziņojumā. Postījumi nodarīti privātmājām, cietušas automašīnas. Triecienā cietis Sumu vasarnīcu rajons.

LETA ziņo, ka dzīvību zaudēja laulāts pāris – 79 un 77 gadus veci cilvēki. Viņi gāja bojā pašu mājā. Ievainoti astoņus gadus vecs zēns un divus gadus veca meitene.

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kopējie Krievijas zaudējumi Ukrainā kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma sasnieguši 625 260 cilvēkus. Aizvadītajā diennaktī aizstāvji neitralizējuši vēl 1270 okupantus, 8636 tankus, 16 897 bruņumašīnas, 17 804 artilērijas sistēmas, 368 lidmašīnas, 328 helikopterus, 2588 spārnotās raķetes, 28 kuģus/kuterus, kā arī vienu zemūdeni un 24 218 automašīnas un autocisternas, liecina Ukrainas armijas ģenerālštāba aplēses, ziņo UNIAN.

Savukārt ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins paziņojis, ka karadarbības laikā ievainoti ne mazāk kā 350 000 krievu karavīru. "Krievija cieš milzīgus zaudējumus Vladimira Putina impērisko fantāziju dēļ," UNIAN citē Ostina teikto. Kopš 2022. gada 24. februāra iznīcināti 32 krievu kuģi un 97 militārās lidmašīnas, liecina ASV aplēses.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Savukārt Ukrainas Gaisa spēku informācija liecina, ka naktī uz svētdienu, 8. septembri, okupanti devuši triecienu ar četrām vadāmajām aviācijas raķetēm X-59 un 23 "Shahed" tipa droniem.

Ukrainas aizstāvjiem izdevies notriek vienu vadāmo avioraķeti un 15 "šahedus".

Tāpat, visticamāk, notriekti un zaudēti vēl divi droni. Tāpat trīs raķetes ukraiņu pretdarbības dēļ nav sasniegušas izvēlētos mērķus. Pretgaisa aizsardzība nostrādājusi Odesas, Harkibas un Dņipropetrovskas apgabalos, raksta UNIAN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!