Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Taifūna "Yagi", kas ir šī gada spēcīgākā vētra Āzijā, radītajos plūdos Vjetnamas ziemeļos ir gājuši bojā vismaz 59 cilvēki, atsaucoties uz vietējiem medijiem, ziņo aģentūra "Associated Press" (AP).

Deviņi cilvēki gājuši bojā paša taifūna laikā, kas sestdien sasniedza Vjetnamas piekrasti, savukārt 50 cilvēki gājuši bojā plūdos un zemes nogruvumos.

Vairāku upju ūdens līmenis Vjetnamas ziemeļos bijis bīstami augsts. Pirmdienas rītā kalnainajā Kaobanas provincē zemes nogruvumos applūdušajā straumē tika aizskalots pasažieru autobuss, kurā atradās 20 cilvēki. Uz notikumu vietu nosūtīti arī glābēji, bet nogruvumu rezultātā aizšķērsots ticis arī ceļš uz negadījuma vietu.

Savukārt Futuo provincē glābšanas darbi turpinājušies pēc tam, kad pirmdienas rītā sagruva tērauda tilts pār Sarkano upi. Varasiestāžu ziņojumā teikts, ka upē iekritušas 10 automašīnas un kravas mašīnas, kā arī divi motocikli. Trīs cilvēki no ūdens izvilkti, tomēr 13 esot pazuduši bez vēsts.

"Yagi", kas sestdien sasniedza krastu ar vēja ātrumu 149 km/h, esot spēcīgākais taifūns, kas pēdējos desmitgažu laikā skāris Vjetnamu.

Pirms postījumiem Vjetnamā "Yagi" pagājušajā nedēļā nogalināja vismaz 20 cilvēkus Filipīnās un četrus cilvēkus Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!