Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Polijas drošības dienestiem izdevies neitralizēt Krievijas un Baltkrievijas sabotāžas operāciju, atsaucoties uz Polijas vicepremjera un digitālo lietu ministra Krištofa Gavkovska paziņojumu, vēsta medijs "Sky News".

Varšava jau vairākkārt ir apsūdzējusi Maskavu centienos destabilizēt Poliju saistībā ar tās lomu militārās palīdzības sniegšanā Ukrainai, tomēr Krievija šīs apsūdzības ir noraidījusi.

Gavkovskis pirmdien paziņoja, ka diversanti, kas no Baltkrievijas darbojušies sadarbībā ar Krieviju, mēģinājuši iegūt informāciju no valdības iestādēm. "Baltkrievijas un Krievijas ārlietu dienestiem bija konkrēts mērķis – izspiest informāciju, šantažēt personas un institūcijas, kā arī uzsākt de facto kiberkaru," komentēja Polijas pārstāvis.

Vicepremjers apgalvo, ka kopš 2023. gada kiberuzbrukumu skaits Polijai esot dubultojies. Tie esot vērsti pret Polijas organizācijām un iestādēm, tostarp loģistikas uzņēmumiem, kas rūpējas par militārajām piegādēm uz Ukrainu.

"Kibertelpā briesmas ir sagaidāmas katru stundu, katru minūti. Bieži vien gadās, ka dienā notiek vairāk nekā tūkstotis incidentu," skaidroja Gavkovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!