Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Uz sevi centrēts" manipulators ar šķeltu personību – tā eksperti tiesas zālē raksturojuši francūzi, kurš nonācis tiesas priekšā par savas sievas atkārtotu sazāļošanu un izvarošanu. Ar to gan šis stāsts nebeidzas, jo vīrs vairāk nekā desmit gadus vervējis desmitiem svešinieku, kuri ieradušies pāra mājās un, sievai esot bezsamaņā, viņu izvarojuši.

Francijā aizvadītajā nedēļā 72 gadus vecā cietusī Žizela Pelikota ar saulesbrillēm uz acīm un pieaugušajiem bērniem pie sāniem pirmo reizi ieradās tiesas zālē Aviņonā. Tiesas procesā viņai nāksies savām acīm redzēt un dzirdēt, ko šie vīrieši un pašas vīrs ar viņu darīja, esot sazāļotai.

Pēc pašas cietušās sievietes pieprasījuma tiesas process ir pieejams arī plašākai sabiedrībai, un viņa ir atteikusies no anonimitātes tiesībām. Viņa sacīja, ka liecina "par visām sievietēm", kuras ir piedzīvojušas vardarbību, esot sazāļotas. Žizelas mērķis ir nodrošināt, ka "neviena sieviete no tā neciestu".

Identificēti aptuveni 50 izvarotāji

Policijas izmeklēšana pret franču vīrieti – Dominiku Pelikotu – uzsākās 2020. gada septembrī, kad kādā lielveikalā apsargs pieķēra Žizelas vīru, kurš ir arī trīs bērnu tēvs, filmējam zem trīs sieviešu svārkiem. Veicot plašāku izmeklēšanu, policija vīrieša datorā atrada simtiem video un 20 000 fotogrāfiju, kurās sieviete tiek izvarota gandrīz 100 reizes, ziņo raidsabiedrība BBC.

Attēlos esot redzamas desmitiem seksuālās vardarbības epizodes, kas pret sievieti īstenotas pāra mājās. Tiesā tiek apgalvots, ka seksuālā vardarbībā sākusies 2011. gadā. Izmeklētāji arī atraduši sarakstes sociālajos tīklos, kur Pelikots vervējis svešiniekus, lai tie ierastos pāra mājās un izvarotu viņa sievu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!