Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievija no Irānas ir saņēmusi tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes, un Kremlis, "visticamāk, tās tuvākajās nedēļās izmantos Ukrainā", otrdien paziņoja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. Vienlaikus arī Eiropas Savienības (ES) pārstāvis Pēters Stano apstiprinājis, ka bloka rīcībā ir informācija par Irānas nosūtītajām raķetēm Krievijai.

"Desmitiem Krievijas militārpersonu Irānā ir apmācīti izmantot tuva darbības rādiusa ballistisko raķešu sistēmas "Fath-360", kuru maksimālais darbības rādiuss ir 75 jūdzes [120 kilometri]," komentēja ASV pārstāvis, uzsverot, ka Krievija, "visticamāk, tās tuvākajās nedēļās izmantos pret ukraiņiem".

Viņš uzsver, ka, lai gan okupantiem pašiem ir virkne savu ballistisko raķešu, "Irānas raķešu piegāde ļaus Krievijai izmantot vairāk sava arsenāla mērķiem, kas atrodas tālāk no frontes līnijas" un dziļāk Ukrainas teritorijā.

Līdz ar paziņojumu Blinkens skaidro, ka ASV otrdien piemēros Irānai papildu sankcijas, tai skaitā pret lidsabiedrību "Iran Air".

Britu ārlietu ministrs Deivids Lemijs komentēja, ka Irānas ballistisko raķešu piegāde Krievijai ir "būtiska eskalācija". Tomēr, atbildot uz jautājumu, vai Lielbritānija beidzot ļaus Ukrainai uzbrukt mērķiem okupantu teritorijās ar britu tālā darbības rādiusa raķetēm "Storm Shadow", Lemijs atbildēja, ka nekomentēs "operācijas jautājumus".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!