Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vjetnamā taifūna "Yagi" izraisītajos plūdos trešdien bojā gājušo skaits pieaudzis līdz vismaz 141 cilvēkam, ziņo aģentūra AP.

Vjetnamas raidorganizācija VTV paziņojusi, ka ūdens straume, kas sākusi gāzties no kalna Laokajas provincē, otrdien aizskalojusi veselu ciematu, aprokot 35 ģimenes dubļos un gruvešos. Pagaidām zināms, ka izdzīvojušie ir vien daži desmiti. Glābējiem izdevies atgūt 22 līķus, savukārt aptuveni 70 cilvēku meklēšana joprojām turpinās.

Plūdu dēļ līdz šim kopumā ir miruši vismaz 140 cilvēki, savukārt bezvēsts pazuduši šobrīd esot aptuveni 69 cilvēki. Simtiem iedzīvotāju ir ievainoti, ziņoja VTV.

Tikmēr Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā evakuēti tūkstošiem cilvēku, kas dzīvoja pie Sarkanās upes. Dažas dienas pēc tam, kad taifūns skāra Āzijas valsti, tā radītie plūdi applūdināja galvaspilsētas ielas.

Āzijas šī gada spēcīgākais taifūns "Yagi" Vjetnamai atnesa vētras un stipras lietusgāzes. "Delfi" iepriekš ziņoja, ka pirmdienas rītā Futuo provincē sagruva tērauda tilts, savukārt Kaobanas provincē pēc zemes nogruvumiem straume aizskaloja veselu pasažieru autobusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!