Foto: Kadrs no video

Krievu militāro blogeru "Telegram" kanāli ziņo, ka Krievijas spēki sākuši lielu pretuzbrukumu Kurskas apgabala daļā, kuru kopš august sākuma kontrolē Ukrainas spēki, vēsta portāls "Kyiv Post".

"Telegram" kanāls "Ribar", kas tiek uzskatīts par saistītu ar Krievijas armijas Ģenerālštābu, vēlu 10. septembra vakarā ziņoja, ka pretuzbrukums notiek Kurskas apgabala Koreņevskas rajonā un par kaujām vairākās apdzīvotās vietās. Tāpat tajā apgalvots, ka atbrīvoti Gordejevkas un Vņezapnes ciemi.

Cits prokremliskais kara kanāls "Dva majora" raksta, ka Krievija ofensīvai piesaistījusi elitāras vienības no 51. izpletņlēcēju desanta pulka un 155. jūras kājnieku brigādes. Krievijas spēki virzoties uz priekšu arī pie Bjahovas, Snagostu un Apanasovkas ciemiem. Kanāls publicējis video, kurā it kā esot redzama deviņu Ukrainas karavīru saņemšana gūstā. Kauja turpinoties Viktorovkas ciemā.

Militārais analītiķis Jans Matvejevs lēš, ka Krievijas galvenais mērķis ir atbrīvot savus spēkus, kas pašlaik ir bloķēti Gluškovskas rajonā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!