Foto: AP/Scanpix/LETA

Izraēlas armija otrdien, 10. septembrī, publicēja video ar pazemes tuneli Gazas joslā, kurā it kā tikuši nogalināti seši teroristu grupējuma "Hamās" ķīlnieki, ziņo aģentūra AP.

Izraēlas armijas preses pārstāvis Daniels Hagari norādīja, ka uz tuneli varēja nokļūt caur šahtu, kas bija aprakta zem bērna guļamistabas Gazas dienvidu pilsētā Rafāhā. Tunelis atrodoties aptuveni 20 metrus zem zemes un stiepjas vismaz 120 metru garumā.

Eja tunelī ir tik šaura, ka Hagari nespēj pilnībā taisni nostāties, redzams video. Viņš ierakstā norāda, ka tunelī esot grūti elpot, kā arī šaurajā ejā ir liels mitrums. Izraēlas pārstāvis video demonstrē arī pudeles ar urīnu, spaini, kas, šķiet, kalpojis kā pagaidu labierīcības, šaha dēli un munīciju automātiskajai šautenei, kuru, domājams, izmantoja kaujinieki.

"Viņi atradās šeit, šajā tunelī – šausminošos apstākļos, kur nav gaisa, ko elpot, kur jūs nevarat nostāties kājās," skaidroja Hagari.

Izraēlas karavīri atraduši pierādījumus, kas liecina, ka ķīlnieki un vismaz divi kaujinieki tunelī atradušies vairākas dienas. Tunelī atrasti matrači, drēbes un pārtikas produkti. Savukārt uz grīdas redzami asins traipi, norādīja armijas pārstāvis.

Jau ziņots, ka "Hamās" izbūvētajā pazemes tunelī Gazas joslā Izraēla septembra sākumā atrada sešu sagūstīto cilvēku mirstīgās atliekas. Viens no tiem bijis arī ASV pilsonis. Līķu atrašana izraisīja protestus Izraēlā un aģentūra paredz, ka šī video publiskošana varētu vēl vairāk palielināt spiedienu uz premjerministru Benjaminu Netanjahu panākt pamieru, lai atgūtu atlikušos ķīlniekus, kas joprojām atrodas gūstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!