Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien komentēja, ka "uzvaras plāns", ko viņš vēlas šomēnes prezentēt ASV prezidentam Džo Baidenam, stiprinātu Kijivu un radītu "psiholoģisku" ietekmi, kas varētu piespiest Krieviju izbeigt karu diplomātiskā ceļā, ziņo aģentūra "Reuters".

Uzstājoties ikgadējā Krimas platformas samitā Kijivā, Zelenskis norādīja, ka ir svarīgi, lai Ukrainas iepazīstinātu ar plānu savus sabiedrotos pirms otrā starptautiskā miera samita, ko viņš vēlas paspēt sarīkot vēl šogad.

"Ja partneri to atbalstīs [uzvaras plānu], Ukrainai būs vieglāk piespiest Krieviju izbeigt karu," paziņoja Ukrainas līderis.

"Kam šis plāns ir domāts? Tā ir nopietna Ukrainas stiprināšana un, manuprāt, tam būs gan psiholoģiska, gan politiska (..) ietekme uz Krievijas lēmumus izbeigt šo karu," uzskata Zelenskis.

Ukrainas prezidents pirmo reizi tā saucamo "uzvaras plānu" pieminēja pagājušajā mēnesī, uzsverot, ka viņš to vēlas apspriest ar Baidenu un abiem prezidenta amata kandidātiem – Donaldu Trampu un Kamalu Harisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!