Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ceturtdien, 12. septembrī, kritizējot Berlīnes paziņojumu par plāniem atjaunot robežkontroli uz visām Vācijas sauszemes robežām, Grieķijas premjerministrs Kirjaks Micotakis norādīja, ka palielinātās migrantu plūsmas nedrīkst risināt, vienpusēji atceļot Šengenas zonu. Līdzīgu kritiku paudušas arī Polija un Austrija.

Viņš uzsvēra, ka risinājumam būtu jābūt saistītam ar "taisnīgu kompromisu" starp visām Eiropas valstīm, kuras to uzskatītu par nepieciešamību aizsargāt Eiropas ārējās robežas, ziņoja aģentūra "Reuters".

Dienu pirms Grieķijas līdera komentāriem līdzīgu kritiku pauda arī Polijas premjerministrs Donals Tusks, Berlīnes paziņojumu raksturojot kā "nepieņemamu". Medijs "Politico" citēja Tusku, kurš apgalvojis: "No Polijas skatu punkta šāda rīcība ir nepieņemama."

Tusks otrdien informēja, ka Polija "sazināsies ar citām valstīm, kuras skars Berlīnes lēmums, lai steidzami apspriestos par turpmāko rīcības plānu": "Es ceru, ka Eiropas Savienības (ES) garā mēs par to runāsim."

Tusks vācu valdības lēmumu raksturoja kā "de facto Šengenas līguma apturēšanu plašā mērogā". "Man nav šaubu, ka šos soļi pastiprinājušies Vācijas iekšējās politiskās situācijas dēļ, nevis izmaiņas politikā pret nelegālo migrāciju pie mūsu robežām," paudis Polijas līderis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!