Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

ASV eksprezidents Donalds Tramps paziņojis, ka viņš nepiedalīsies otrajās debatēs ar tagadējo ASV valsts sekretāri Kamalu Harisu, ceturtdien vēsta ārvalstu mediji.

Tramps izteicies, ka ceturtdien nepiedalīsies otrajās televīzijas debatēs.

Ar šādu paziņojumu viņš nācis klajā divas dienas pēc tam, kad Harisa un Tramps Filadelfijā tikās televīzijas debatēs cīņā par ASV prezidenta posteni vēlēšanās, kas notiks novembrī. Tajās Harisa kandidēs no Demokrātu partijas un Tramps – no Republikāņu partijas.

Tramps apgalvojis, ka aptaujas liecinot – viņš Harisu "skaidri uzvarējis" pirmajās debatēs.

Ar šādu paziņojumu sociālajos medijos Tramps nācis klajā pēc tam, kad Harisas kampaņas veidotāji paziņoja – demokrāte ir gatava un piedalīsies nākamajās debatēs, kas sekos nule kā aizvadītajām debatēm Filadelfijā otrdien.

Tramps akcentējis – ja kāds cīņā par balvu zaudējot, viņa pirmie vārdi esot – "es gribu revanšu", šādi pielīdzinot Harisu bokserim, kurš cīņu zaudējis, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Tramps arī izteicies, ka aptaujas apliecinot – viņš uzvarējis debatēs, taču papildaptaujas liecinājušas, ka vēlētāji Harisas uzstāšanos debatēs novērtējuši kā spēcīgāku, raksta BBC.

"Trešo debašu nebūs," savā platformā "Truth Social" savu ierakstu noslēdzis Tramps, atgādinot, ka visas "Kamalas un Džo [Baidena] iniciētās problēmas" tikušas "detalizēti apspriestas" viņa pirmajās debatēs pret Baidenu jūnijā un pēc tam otrajās debatēs pret Harisu.

Kā ziņots, pēc jūnijā notikušajām Trampa un ASV prezidenta Džo Baidena debatēm Baidens sava vājā snieguma dēļ atsauca kandidatūru prezidenta vēlēšanās.

Par demokrātu kandidāti šajās vēlēšanās kļuva Harisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!