Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) piektdien paziņoja, ka ir atcēlis akreditāciju sešiem britu diplomātiem Maskavā, kas apsūdzēti spiegošanā un sabotāžā, ziņo aģentūra AP.

FSB paziņoja, ka ir pieņemts lēmums atsaukt diplomātu akreditācijas un Krievijas televīzija, citējot kādu no pārstāvjiem, ziņoja, ka pieņemts lēmums šos diplomātus no valsts izraidīt. Lielbritānija apstiprināja, ka izraidīšana notikusi pagājušajā mēnesī.

Maskava apgalvo, ka diplomātus uz Krieviju nosūtījusi Lielbritānijas Ārlietu ministrijas nodaļa, kuras "galvenais uzdevums ir sagādāt mūsu valstij stratēģisku sakāvi". Diplomāti esot iesaistīti "izlūkošanas un graujošās darbībās".

Krievijas valsts televīzija savai tautai vēstījusi, ka seši diplomāti tikušies ar neatkarīgajiem plašsaziņas līdzekļiem un tiesību grupām, kas Krievijā pasludinātas par "ārvalstu aģentiem". Šādu apzīmējumu Maskava izmanto pret organizācijām un personām, kas atļaujas kritizēt Kremļa režīmu.

Lēmums pieņemts laikā, kad Lielbritānijas premjerministrs Kīrs Stārmers ieradās Vašingtonā, lai tiktos ar prezidentu Džo Baidenu. Viens no līderu sarunas tematiem būšot Ukrainas lūgums izmantot Rietumu ieročus pret mērķiem Krievijas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!