Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Francūzis Dominiks Pelikots, kurš septembrī stājās tiesas priekšā par noziegumu, kas izraisīja šoka vilni visā Francijā, tiesas zālē atzinis, ka ir izvarotājs un publiski lūdzis piedošanu savai ģimenei. 71 gadu vecais vīrietis apsūdzēts vairāk nekā 10 gadus ilgā seksuālajā vardarbībā pret savu sievu, viņu sazāļojot un pāra kopīgajās mājās aicinot desmitiem svešinieku izvarot bezsamaņā esošo Žizelu Pelikotu.

Par savu nu jau bijušo sievu Žizelu Pelikotu viņš izteicās: "Viņa nebija to pelnījusi. Es ar viņu biju ļoti laimīgs." Varmāka arī tiesas sēdes laikā lūdza bijušajai sievai piedošanu: "Es lūdzu savu sievu, bērnus un mazbērnus pieņemt manu atvainošanos. Es nožēloju izdarīto. Es lūdzu jūsu piedošanu, pat ja tas nav piedodams."

Tiesas sēdes laikā sievietei arī tika dota iespēja atbildēt varmākas komentāriem un viņa izteicās: "Man ir grūti šajā klausīties. Es nekad nebūtu iedomājusies, ka vīrietis, ar kuru es nodzīvoju 50 gadus kopā, būtu spējīgs uz kaut ko tādu. Es viņam pilnībā uzticējos."

Atbildot uz jautājumu par 50 gadus ilgušajām laulībām ar savu sievu, Pelikots savas liecības laikā apgalvojis, ka apsvēris pašnāvību, uzzinot, ka sieva viņu krāpusi. Izvarotājs stāstīja, ka plānojis ar mašīnu ietriekties koku rindā, tomēr viņam pietrūcis drosmes: "Varbūt man vajadzēja to izdarīt."

Runājot par jūtām pret sievu, viņš apgalvoja, ka bijis kā traks pēc viņas: "Es viņu ārkārtīgi mīlēju un mīlu joprojām." Varmāka tiesā stāstīja: "Es viņu labi mīlēju 40 gadus un slikti – 10 gadus."

Tiesā nu jau bijušajam vīram tika jautāts arī par tūkstošiem video, kuros redzams kā sveši vīrieši izvaro viņa sazāļoto sievu. Daudzi video un fotogrāfijas palīdzēja izmeklētājiem atrast 50 vīriešus, kuri nu ir apsūdzēti izvarošanās. Pelikots apgalvoja, ka viņš sievas izvarošanas filmējis ne tikai "prieka pēc", bet arī "kā garantiju". Viņš uzskata, ka pateicoties šiem video, izmeklētājiem ir izdevies atrast vainīgos, kas piedalījās sievas izvarošanā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!