Foto: Sociālie tīkli

Ukrainas varasiestādes sākušas izmeklēt iespējamu okupantu kara noziegumu Doneckas apgabala Novohrodivkā. Tiek ziņots, ka Krievijas karavīri ar zobenu esot izpildījuši nāvessodu ukraiņu karagūsteknim, atsaucoties uz Ukraiņu varasiestāžu paziņojumu, vēsta "United24 Media".

Doneckas apgabala prokuratūra platformā "Telegram" otrdien publicēja ziņu, ka tā izskata ierakstus sociālajos tīklos, kuros redzami attēli ar šķietamu nāvessoda izpildi ukraiņu karagūsteknim. Otrdien izplatījās attēli ar noslepkavotu ukraiņu karavīru, kurām krūtīs iedurts zobens ar uzrakstu "Par Kursku".

"Publicētajās fotogrāfijās redzams, ka okupanti kādam Ukrainas Aizsardzības spēku karavīram ir iedūruši zobenu ar uzrakstu "Par Kursku". Nogalinātais karavīrs ir redzams bez ekipējuma, un viena no viņa rokām ir pārsieta ar līmlenti," teikts "Telegram" ierakstā.

Analizējot fotoattēlus un videoklipus no dažādām platformām un salīdzinot tos ar datiem no "Google Earth", "VoxCheck" analītiķi kopā ar mediju "Suspile" noteikuši nāvessoda izpildes vietu. Pēcāk arī Ukrainas Ģenerālprokuratūra apstiprināja, ka karavīrs nogalināts Doneckas apgabala Novohrodivkā.

Bruņotos konfliktos pastrādāto noziegumu apkarošanas departamenta vadītājs Deniss Lisenko norādījis, ka Ukrainas tiesībsargājošās iestādes strādā, lai noteiktu precīzu nāvessoda izpildes datumu un identificētu iesaistīto ukraiņu karagūstekni.

Lisenko paziņojumā arī solīja, ka visas atbildīgās personas – gan nozieguma izpildītāji, gan komandieri – tiks saukti pie atbildības.

Domājams, nāvessods ukraiņu karagūsteknim izpildīts septembrī, tomēr precīzs datums vēl nav apstiprināts.

Ukrainas Ģenerālprokuratūra jau ir uzsākusi 36 kriminālprocesus saistībā ar iespējamām nāvessodu izpildēm ukraiņu karagūstekņiem pēc viņu sagūstīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!