Foto: EPA/Scanpix/LETA

Aptuveni 3000 cilvēku ir ievainoti un vismaz astoņi ir gājuši bojā pēc tam, kad visā Libānā vienlaicīgi eksplodēja šiītu kaujinieku grupējuma "Hezbollah" izmantotie peidžeri, atsaucoties uz Libānas veselības ministru, ziņo portāls "The Guardian".

Peidžeri eksplodēja teju vienlaicīgi, galvenokārt Beirūtas dienvidu piepilsētās, Libānas dienvidos un Bekas ielejā austrumos.

Libānas veselības ministrs Firass Abiads paziņoja, ka sprādzienos gāja bojā astoņi cilvēki, tostarp kāda meitene. "Aptuveni 2750 cilvēki tika ievainoti ... vairāk nekā 200 no viņiem ir kritiskā stāvoklī," viņš sacīja preses konferencē.

"Hezbollah" savā paziņojumā norādījis, ka starp bojāgājušajiem ir divi tā kaujinieki un 10 gadus veca meitene

Libānas informācijas ministrs sprādzienus nosauca par "Izraēlas agresijas aktu".

Arī kāds avots no šiītu kaujinieku grupējuma "Hezbollah" "The Guardian" informēja, ka viņi aizdomās par uzbrukumu tur Izraēlu.

"Hezbollah" pārstāvis, runājot anonīmi, ziņu aģentūrai "Reuters" norādīja, ka peidžeru sprādzieni bija "lielākais drošības pārkāpums", kādu grupa bija pieredzējusi gandrīz gada ilgajā karā ar Izraēlu.

Libānas Veselības ministrija ir izsludinājusi visās valsts slimnīcās "maksimālu trauksmi" un aicinājusi visus veselības aprūpes darbiniekus doties uz savām darba vietām. Tā arī ir aicinājusi iedzīvotājiem izvairīties no bezvadu sakaru ierīcēm.

Izraēla vēl nav komentējusi uzbrukumu.

Kopš pērn oktobrī Gazas joslā sākās karš starp Izraēlu un palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Irānas atbalstītais grupējums "Hezbollah" pārstājis izmantot iekšējā saziņā mobilos telefonus, lai izvairītos no Izraēlas iejaukšanos komunikācijā. Tā vietā "Hezbollah" kaujinieki izmanto peidžerus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!