Foto: Kadrs no video

Krievijas Tveras apgabalā trešdien tika izsludināta daļēja evakuācija pēc "masveida" dronu uzbrukuma, atsaucoties uz gubernatora Igora Rudenija paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC. Anonīms avots no Ukrainas drošības dienesta (SBU) apstiprināja medijam "Kyiv Independent", ka Ukrainas spēki naktī uz trešdienu veikuši triecienus Krievijas ieroču noliktavai.

Apgabala gubernators ziņoja, ka Toropecā izcēlies ugunsgrēks krītošu bezpilota lidaparātu atlūzu dēļ, tomēr situācija "tiekot kontrolēta". Īsi pēc tam pārstāvis komentēja, ka daļa pilsētas iedzīvotāju tikšot evakuēti no apgabala, kurā "darbojas pretgaisa aizsardzība un ugunsgrēks tiek lokalizēts".

Krievijas "Telegram" kanālos parādījušies arī neapstiprināti video materiāli, kuros esot redzams milzīgs sprādziens pilsētā, vienlaikus izplatoties ziņām, ka droni naktī trāpījuši kādai ieroču noliktavai.

Saskaņā ar anonīmu avotu SBU, Ukrainas spēku bezpilota lidaparāti uzbruka ieroču noliktavai, kurā okupanti glabāja ballistiskās raķetes, tostarp "Iskander" raķetes, pretgaisa aizsardzības raķetes, artilērijas munīciju un KAB vadāmās bumbas.

Uzbrukums "burtiski noslaucīja no zemes virsmas lielu Krievijas Aizsardzības ministrijas galvenā raķešu un artilērijas departamenta noliktavu", medijam stāstīja avots.

Anonīmais avots solīja, ka tiek plānoti līdzīgi uzbrukumi arī citiem Krievijas militārajiem objektiem.

Toropeca atrodas aptuveni 380 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Maskavas un 470 kilometrus uz ziemeļiem no robežas ar Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!