Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV Slepenā dienesta vadītājs politiķim Donaldam Trampam privātas sanāksmes laikā paziņojis, ka eksprezidentam būs nepieciešami būtiski jauni drošības pasākumi, ja viņš vēlas turpināt spēlēt golfu, raksta aģentūra "Reuters".

Tramps pirmdienas sanāksmē jautāja Slepenā dienesta direktora pienākumu izpildītājam Ronaldam Rovam, vai viņam ir droši turpināt spēlēt golfu, vēsta laikraksts "New York Times". Rovs atbildējis, ka golfa laukums Merilendas štatā ir vieglāk apsargājams nekā eksprezidenta iecienītās spēles laukums Floridā.

Tikšanās notika dienu pēc tam, kad Slepenais dienests izjauca otro šķietamo Trampa slepkavības mēģinājumu mazāk nekā divu mēnešu laikā. Atentāta mēģinājums noticis Floridas štatā – Trampa īpašumā – laikā, kad viņš spēlēja golfu. Paša politiķa veselībai apdraudējums netika nodarīts.

Incidents raisījis jautājumus par to, vai Trampam nodrošinātā aizsardzība ir pietiekama. "Bijušais prezidents Tramps saņem visaugstākā līmeņa aizsardzību, ko var nodrošināt ASV Slepenais dienests, un mēs turpināsim izvērtēt un pielāgot savus īpašos aizsardzības pasākumus un metodoloģiju, pamatojoties uz katru vietu un situāciju," otrdien sacīja Slepenā dienesta pārstāve Melisa Makkenzija.

Tramps otrdien telekanālam "Fox News" pauda, ka "mēs jau sen esam lūguši vairāk cilvēku" un ka gaidāma papildu slepenā dienesta aizsardzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!