Foto: AP/Scanpix/LETA

Izraēla piektdien veikusi raķešu triecienu Beirūtā, paziņojusi Izraēlas armija. Pirms tam piektdien Libānas teritorijas pret Izraēlu izšautas desmitiem raķešu, un grupējums "Hrzbollah" paziņojis, ka uzbrūk Izraēlas armijas bāzēm.

Aculiecinieki stāstīja, ka ātrās palīdzības mašīnas ieradušās ēkā Beirūtas dienvidu priekšpilsētā. Ēkai trāpījušas vismaz divas raķetes. Varasiestādes slēdza ceļus ap ēku, no kuras nāca dūmi.

Libānas šiītu grupējums "Hezbollah" paziņoja, ka uzbrukumā ievainoti cilvēki, tai skaitā bērni. "Hezbollah" pietuvināts avots pavēstīja, ka triecienā nogalināts grupējuma elites vienības komandieris.

Pirms tam piektdien Izraēlas armijas preses pārstāve paziņoja, ka no Libānas stundas laikā no aptuveni plkst.13 izšautas aptuveni 140 raķetes.

Izraēlas armija iepriekš ziņoja, ka ceturtdien triecienos Libānas teritorijā iznīcinājusi 100 raķešu palaišanas iekārtas, ko "Hezbollah" gatavojās izmantot pret Izraēlu. "Hizbollah" paziņoja, ka šodien atriebjas par šiem triecieniem.

Grupējums paziņoja, ka izšāvis raķetes "Katjuša" pret vismaz sešām Izraēlas armijas bāzēm un štābiem, tai skaitā pretgaisa aizsardzības bāzi.

Gandrīz gadu Izraēla koncentrējusi savus spēkus pret palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā, bet paralēli tā ikdienas cīnās arī ar "Hezbollah".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!