Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dienvidāfrikas piekrastes rajonos aizvadītās nedēļas nogalē piedzīvoti gadalaikam netipiski laikapstākļi – sniegs un pat sniegavētra, liekot slēgt dažas no valsts galvenajām automaģistrālēm, vēsta ārvalstu mediji.

Dzīvību zaudējuši divi cilvēki – viņu nāves cēlonis bijusi hipotermija pēc tam, kad viņi labu laika sprīdi pavadījuši transportlīdzekļos uz sniegputeņa dēļ bija iestrēguši uz N3 šosejas – galvenā ceļa uz piekrastes pilsētu Durbanu.

Atbildīgie dienesti dažu Dienvidāfrikas pašvaldību iedzīvotājus brīdināja, ka pēkšņi uzkritušais sniegs kūstot var radīt plūdu draudus. Tāpat sniegs postījis zemnieku labības sējumus.

Sniega vētra, kas sākās piektdien, 2024. gada 20. septembrī, iesprostoja simtiem autobraucēju, īpaši uz automaģistrāles N3, kas savieno Johannesburgu ar Durbanu.

Lai gan ziemā dažos Dienvidāfrikas apgabalos neliels sniegs nav nekas neparasts, šīs sniegavētras spēks daudzus nepatīkami pārsteidzis. Citas ģimenes gan par negaidīti uzkritušo sniegu priecājušās un steigušās izbaudīt negaidītos ziemas priekus.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Tiek ziņots, ka varasiestādes joprojām apzina kopējo transportlīdzekļu un personu skaitu, ko skāruši šie ekstremālie laikapstākļi.

Tāpat tiek uzsvērts, ka glābšanas darbi turpinājušies arī pirmdien, bet ceļotājiem tiek ieteikts būt piesardzīgiem un izvairīties no sniega skartajiem maršrutiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!